Vanillised maapähklivõiküpsised

Üle pika aja ühed maapähklivõiküpsised. Unustasin täitsa ära, et nendega see probleem, et küpised vajuvad plaadile väga laiaks, nii et kindlasti tasuks plaadile algul pallikesed panna ja mitte neid ise liialt laiaks vajutada (nagu ma harjumuspäraselt tegin :D). Seega tuli mul kuju küll vale, kuid maitse oli mõnus ja küpsised jäid seest ilusti pehmeks, nagu pidid (nii et nendega tuleb väga ettevaatlikult ringi käia, sest murenemisoht on suur).

Idee siit.

u 16 tk (542 kcal/100 g)

2017-09-21 18.19.15.jpg

  • 65 g jahu
  • 0,5 küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 115 g maapähklivõid
  • 85 g agaavisiirupit (kasutasin mett)
  • 35 ml kookosõli
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 25 g tumedat šokolaadi

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis sega kokku maapähklivõi, agaavisiirup, kookosõli, vanillisuhkur ja väiksed šokolaaditükid.

Vala jahusegu maapähklivõisegu peale ja sega kuni need on omavahel enam-vähem segunenud. Jäta 5 minutiks seisma. Siis sega veel korra kiirelt tainas läbi.

Tõsta teelusikatäied tainast küpsetuspaberile ja suru kergelt kahvliga lamedamaks. Küpseta 10 minutit. Ära liiga kaua küpseta, muidu kuivavad küpsised väga ära. Tõsta küpsised ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda. Seejärel tõsta küpsised restile edasi jahtuma.

2017-09-21 18.13.58.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s