Martsipani-õunakook

Teine ja samas ka viimane suveõuntest kook sel hooajal. Jällegi ülimalt lihtne ja klassikaline. Martsipani ja õuna koosluse puhul ei saa mööda panna. Ainuke etteheide oleks ehk, et õuna oleks võinud koogis rohkem olla, sest kook jäi pisut tainane.

Idee siit.

261 kcal/100 g

2017-09-22 20.30.38

  • 300 g haput õuna
  • 100 g martsipani
  • 150 g suhkrut
  • 3 muna
  • 180 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 dl piima
  • 50 g sulatatud võid

Eemalda õuntelt südamed ja seemnekojad ning lõika õunad õhukesteks viiludeks või pisemateks tükkideks.

Riivi või pudista martsipan kaussi, lisa suhkur ja munad ning vahusta ühtlaseks.

Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga, sega ettevaatlikult munamassi hulka. Lisa piim ja jahtunud sulavõi. Sega ühtlaseks.

Lao pooled õunatükid 24 cm läbimõõduga lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Vala peale pool tainast, seejärel jälle õunad ning siis jälle tainas.

Küpseta 180-kraadises ahjus 35 min kuni 40 minutit kuni kook on pealt kaunilt kuldne.

2017-09-22 18.57.582017-09-22 19.07.50

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s