Koorene kukeseene püreesupp

See supp tuleb natuke harjumatult vedel, kuigi kasutasin pool liitrit vähem puljongit ja lisasin maisitärklist. Samuti on see ilmselt üks kaloririkkamaid suppe, mis ma kunagi teinud, sest vahukoore kogus on suur. See-eest on tulemuseks ülikreemine ja üliseenene supp, mis sobib praegusesse aega imeliselt. Kukeseentest tuleb viimast võtta!

Idee siit.

kuuele (156 kcal/100 g)

2017-09-27 18.14.39.jpg

  • 900 g tükeldatud kukeseeni
  • 230 g hakitud sibulat
  • 20 g hakitud küüslauku
  • 30 g võid
  • 1500 ml puljongit (panin 1 l)
  • 1200 ml vahukoort
  • soola ja pipart
  • 45 g maisitärklist

Prae tükeldatud kukeseeni koos sibula ja küüslauguga võis, kuni eralduv vedelik on aurustunud. Kalla peale kuum puljong ja lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit, lisa koor ja püreesta supp saumikseriga või blenderis kuni supi tekstuur on ühtlane. Võid eelnevalt mõned seened veel kõrvale tõsta, neid saad suppi serveerides kasutada. Maitsesta soola ja pipraga. Kui tahad paksemat suppi, lahusta maisitärklis eelnevalt u 1 dl koores ja lisa supile. Kuumuta, kuni supp pakseneb.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s