Šokolaadi-pähklikreemi kook

Minu jaoks üllatuslikult liiga tummine kook. Hea meelega oleks peale piimašokolaadist glasuuri valmistanud. Mõnus mahlane oli see aga küll!

Idee siit.

416 kcal/100 g

2017-09-29 18.38.28.jpg

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 6 muna
  • näpuotsatäis soola
  • 130 g toasooja võid
  • 400 g Nutellat vm pähklikreemi (panin 300 g Nutellat ja 100 g Reese’s chocolate and peanut butter speard’i)
  • 1 spl rummi
  • 100 g mandlijahu

Kate:

  • 30 g võid
  • 150 g (tervete) pähklitega (tumedat) šokolaadi
  • 30 ml piima

Tükelda ja sulata šokolaad, lase u 10 min jahtuda. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevate tippudega (mitte veel kuivaks) vahuks. Teises kausis vahusta või Nutellaga, lisa alkohol, munakollased ja mandlijahu, seejärel sega hulka šokolaad. Lisa munavalgevaht kolmes osas, segades õrnalt alt üles tõstes ja kaussi samal ajal keerates.

Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi, mille põhjas on küpsetuspaber ja mille ääred on määritud võiga. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 40 minutit kuni kook hakkab äärtest lahti lööma ja on keskelt tahenenud. Lase jahtuda, aseta serveerimisalusele.

Katte jaoks tükelda või ja šokolaad ning aseta koos piimaga potti. Sulata madalal tulel pidevalt segades, klopi ühtlaseks ja laota koogile. Kui soovid, puista peale veel meeelepäraseid (hakitud) pähkleid. Enne lahti lõikamist lase kattel taheneda.

2017-09-29 18.34.01

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s