Täidetud suvikõrvits

Väga maitsev õhtusöök, mida ma serveeriks veidi teisiti. Täidist jääb päris palju üle, nii et väga ei näe mõtet neid laevakesi teha :D Selle asemel kooriks suvikõrvitsad ära ja segaks viljaliha muude koostiosadega. Tatar viskas hiljuti väga üle, aga õnneks pole toortatral üldse tatramaitset tunda :) No ja kukeseened ja parmesan. Mmm!

Idee siit.

kuuele (84 kcal/100 g)

2017-10-02 16.50.37

  • 2 suuremat suvikõrvitsat (1225 g)
  • 320 g toortatart
  • 1 spl oliiviõli
  • soola
  • 170 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 385 g kukeseeni
  • pipart
  • peoga kuivatatud punet
  • peoga hakitud peterselli (7 g)
  • 60 g parmesani

Poolita suvikõrvitsad. Kraabi supilusika abil sisu välja, jäta umbes sentimeetri jagu viljaliha koore külge, et tekiks “kauss”. Tõsta viljaliha kõrvale ja haki see.

Rösti tatart paar minutit poti põhjas väheses õlis. Vala peale nii palju vett, et see kataks tatart 2 cm ja lisa soola. Keeda vaiksel tulel, kuni vesi on aurustunud ja tatar pehme. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta sibulat pannil mõned minutid, lisa seened. Hauta, kuni vedelikku enam ei eraldu. Maitsesta soola, pipraga ja lisa tatar. Sega juurde maitseroheline ja kõrvitsasisu. Tõsta segu kõrvitsapoolikute sisse ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kõrvits on pehme. Soovi korral riivi peale parmesani.

2017-10-01 18.06.052017-10-01 18.18.15

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s