See salat üllatas päris korralikult. Ilma kastmeta pole see palju väärt, aga vinegrett seob imeliselt kõik maitsed kokku. Tekstuur meeldis ka, eriti krõmpsuvad porganditükid.
Idee siit.
kuuele (341 kcal/100 g)
Pastasalati jaoks:
- 225 g keetmata täisterapastat (keedetult oli mul 685 g)
- 340 g purk maisi (kurnatult 290 g)
- 400 g purk valgeid ube (kurnatult 220 g)
- üks suur värske kurk (215 g)
- 50 g sibulat
- 120 g pisikesi porgandikuubikuid
- ¾ tl soola
Apelsini ja sinepi vinegreti jaoks:
- ühe keskmise apelsini mahl (110 ml)
- 15 g kanget sinepit
- 1 spl oliiviõli
- ½ tl pipart
Sega keedetud pasta kurnatud maisi, kurnatud ja loputatud ubade, kuubikuteks hakitud värske kurgi, peeneks hakitud sibula, porgandikuubikute ja soolaga läbi.
Vinegreti jaoks vispelda apelsinimahl sinepi, õli ja pipraga läbi. Vala kaste salatile ja sega kõik hoolikalt läbi. Maitse ja lisa vajadusel soola. Soovi korral kaunista värske maitserohelisega ja serveeri kohe.
Kui soovid salati varem valmis teha, siis sega salati koostisained läbi ja pane salat külmikusse. Vahetult enne serveerimist sega salat vinegretiga läbi.