Tomatisupp Cheddar juustu ja basiilikuga

Supp, mis meeldis mehele kindlasti rohkem kui mulle, aga mulle meeldis ikkagi ka :) Meenutas eriti head tomatikastet, mis pitsa peale sobiks. Tomat, basiilik ja Cheddar on lihtsalt kokku loodud.

Idee siit.

kuuele (64 kcal/100 g)

2017-10-04 17.56.51.jpg

  • 140 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 1 spl oliiviõli
  • 600 ml juurviljapuljongit
  • 3 purki (kokku 1200 g) kooritud tomateid
  • korralik peotäis värsket basiilikut (15 g)
  • 1 spl Vahemere ürdisegu
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • 450 g Kreeka jogurtit (kasutasin Alma oma)
  • 225 g Cheddar juustu
  • soola, pipart

Haki sibul ja küüslauk. Prae suure poti põhjas oliiviõlis sibul klaasjaks, lisa küüslauk ja prae veel minut. Kalla potti puljong, tomatid, ürdid ja suhkur. Lase tasasel tulel 10 minutit podiseda.

Võta supp tulelt, lisa Kreeka jogurt ja riivitud juust. Püreesta supp blenderiga ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga ja serveeri koheselt. Puista serveerimisel peale veel riivitud juustu ja kaunista basiiliku oksaga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s