Jõuluküpsised martsipani ja nugatiga

Pehmed küpsised, millel sees kaks üllatust: martsipan ja nugat. Kolmest retseptist olid just need mu külaliste lemmikud. Suhteliselt üllatuslikult mu jaoks, sest need on sellised magusapommid, et üle ühe korraga ei söö. Natuke jõulumaitset on neis ka, mis mu jõuluootusesesse hästi sobib.

Idee siit.

9 tk (443 kcal/100 g)

2017-10-14 16.18.48.jpg

  • 75 g toasooja võid
  • 130 g suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl piparkoogimaitseainet
  • 0,5 tl soola
  • 1 muna
  • 150 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 50 g martsipani
  • 50 g nugatit

Vahusta või suhkru, kaneeli, piparkoogimaitseaine ja soolaga. Lisa vahustades ka muna. Sega sisse nisujahu ja sooda. Haki martsipan ja nugat jämedalt ning lisa needki tainasse. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u 50-grammised tainapallid. Mina neid lamedamaks ei surunud. Küpseta 225-kraadises ahjus 6 min kuni 8 minutit. Jälgi küpsiseid, et need kõrbema ei läheks!

2017-10-14 15.46.042017-10-14 16.19.07

This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s