Krõbedad küpsised jõhvikate, valge šokolaadi ja lagritsaga

Kui on ühed küpsised, mis mul alati ebaõnnestuvad, siis on need võiküpsised, mille tainas tuleb algul vorstiks vormida, külma asetada ja siis hiljem sealt viilud lõigata. Alati lagunevad need viilud mul ära ja küpsised on nii õhukesed, et lihtsalt kõrbevad ahjus ära :/ Maitsekooslus tundus muidu eriti hea: hapukas jõhvikas, magus valge šokolaad ja soolakas lagrits. Nii jõhvikate kui ka šokolaadiga on ahjus eriti suur oht, et need kõrbevad ära, nii et mul jäigi kerge kõrbemaitse domineerima. Häiris ka see, et küpsised olid nii rammusad, et tegid näpud rasvaseks.

Idee siit.

24 tk (530 kcal/100 g)

2017-10-14 16.45.08

  • 95 g nisujahu
  • 75 g toasooja võid
  • 35 g suhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl lagritsapulbrit
  • 35 g kuivatatud jõhvikaid
  • 50 g valget šokolaadi

Pane jahu, või, suhkur ja küpsetuspulber köögikombaini ja töötle ühtlaseks massiks. Lisa lagritsapulber, jõhvikad ja hakitud valge šokolaad ning sega hoolega, kuid mitte liiga kaua. Vormi tainast 4 cm läbimõõduga “vorst”, mässi see toidukilesse ja pane 30 minutiks sügavkülma. Lõika “vorstist” 4 mm jämedused viilud ja pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures u 8 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid. Laste küpsistel restil jahtuda ning seejärel pane need õhukindlasse anumasse.

2017-10-14 16.31.072017-10-14 16.44.39

 

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s