Portugali veiselihahautis rohke sibulaga

Mõni toit lihtsalt ei näe eriti hea välja, kuid maitset see ei muuda. Maitses nii mulle kui mehele, kuigi me pole üldse veiselihasõbrad. Hoidsin liha 2,5 h ahjus, kuid usun, et 3 tunniga oleks veel parema roa saanud. Ehk ideaalne ei tulnud, aga tavapäraselt kuiva ja nätske veiseliha kohta ikkagi päris hea. Mees lõikas pärast toidu valmimist liha hästi õhukesteks viiludeks ja nii süües oli see küll väga hõrk. Pluss külmikus seistes imeb see kastet veel rohkem endasse, nii et järgmistel päevadel on see kindlasti veelgi maitsvam. Ps! Sibulat oleks võinud rohkem panna: ei tundnud, et see “rohke sibulaga” toit oleks :P

Idee siit.

kuuele (84 kcal/100 g)

2017-10-15 18.23.11.jpg

  • 1 kg veiseliha (kasutasin 915 g abaliha)
  • 2 spl oliiviõli
  • 4 spl punase veini äädikat
  • 350 g viilutatud sibulat
  • 1 tl paprikapulbri
  • 25 g hakitud küüslauku
  • 1 spl kontsentreeritud tomatipastat (kasutasin ketšupit)
  • 1 dl punast veini (kasutasin 3 dl)
  • 2 loorberilehte
  • 400 g purk konservitud purustatud tomateid
  • soola ja pipart
  • 1 tl kuni 2 tl suhkrut
  • 415 g soolaseeni
  • hakitud värsket peterselli

Pane ahi 140 juurde soojenema.

Lõika liha suurteks umbes 100-grammisteks tükkideks. Kuumuta ahjupotis lusikatäis õli ning pruunista lihatükid jaokaupa ümberringi. Tõsta kõrvale.

Lisa potti veiniäädikas ja lase paar minutit podiseda, kuni äädikas on peaaegu aurustunud. Lisa veel 1 spl õli ning õhukeselt viilutatud sibulad. Kuumuta 10 min kuni 15 minutit aeg-ajalt segades, kuni sibulad on pehmenenud ja kergelt pruunistunud.

Lisa paprikapulber ja hakitud küüslauk, kuumuta minut aega. Lisa tomatipasta, seejärel vein, loorberilehed ja purustatud tomatid. Maitsesta soola-pipraga ja suhkruga.

Pane lihatükid uuesti potti. Tõsta ahjupott ahju ning hauta 2 h kuni 3 tundi, kuni liha on täiesti pehme ja kaste paksenenud. (Kontrolli liha umbes 1,5 tunni pärast – vajadusel lisa veidi vett; ma lisasin 2 dl veini). Pool tundi enne lõppu lisa ka tükeldatud seened. Serveeri koos värske peterselliga.

2017-10-15 18.08.45.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s