Lihtne kreveti-suvikõrvitsanuudliroog

Sõin üle pika aja jälle suvikõrvitsanuudleid. Ega need mulle varem eriti meeldinud pole, aga see roog valmis küllalt lihtsalt, olles sama meeldivalt maitseküllane, nii et sööks teinekordki.

Idee siit.

kahele (58 kcal/100 g)

2017-10-17 17.45.23.jpg

  • 1 suurem suvikõrvits (465 g)
  • 3 spl magusat tšillikastet
  • 3 spl sojakastet
  • 300 g tiigerkreveti sabasid, toorena ja koorituna (mul oli 200 g)
  • 1 spl oliiviõli

Töötle suvikõrvits peenikesteks ribadeks. Puista peale veidi soola ja jätta paarikümneks minutiks seisma. Kurna sõelal, et eraldunud mahl ära nõrutada. Kuivata majapidamispaberiga kuivemaks.

Sega omavahel magus tšillikaste ja sojakaste. Jaga saadud kaste pooleks. Tõsta poole kastme sisse krevetid, sega läbi ja jäta kümnekonnaks minutiks marineerima.

Kuumuta pannil veidi oliiviõli ja prae õlis krevette mõlemalt poolt minut-paar kuni need on küpsed. Ära üle küpseta. Tõsta krevetid pannilt.

Alanda veidi kuumust, lisa siis pannile suvikõrvitsanuudlid ja kuumuta umbes minuti jooksul läbi. Kalla peale ülejäänud kaste ja kuumuta veel umbes minut. Kui tahad veidi krõbedamat tulemust, võik küpsetamise aega pikendada. Tõsta pannile krevetid tagasi, sega läbi ja tõsta siis taldrikule.

2017-10-17 17.47.52.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s