Röstitud pastinaagi ja küüslaugu supp võis praetud puravikega

Tõeline sügissupp. Ilma puraviketa poleks kindlasti nii hea. Neid oleks hea meelega rohkemgi lisanud, aga kuna turult neid ei leidnud, pidin Selverist ostetud sügavkülma omadega leppima ja neid oli üles sulanult vaid 260 g :(

Idee siit.

kuuele (50 kcal/100 g)

2017-10-18 16.46.31.jpg

  • 4 pastinaaki (625 g)
  • 4 kartulit (510 g)
  • 25 g küüslauku
  • soola ja pipart
  • 0,5 tl kuivatatud punet
  • 1 spl oliiviõli
  • 2 l puljongit
  • 45 g riivitud parmesani
  • 300 g puravikke (mul oli 260 g)
  • 100 g sibulat
  • 1 spl võid

Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori pastinaagid, kartulid ja küüslauk. Lõika kartulid ja pastinaagid tükkideks. Pane kõik ahjuvormi. Maitsesta soola, pipra ja punega. Nirista peale oliiviõli ja rösti ahjus kuldseks. Ma hoidsin köögivilju 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Tõsta köögiviljad potti, lisa keev puljong. Lase keema tõusta ja keeda u 15 minutit. Purusta köögivili saumikseriga. Tõsta pott tagasi tulele ja lisa parmesan. Maitse ja maitsesta vajadusel üle.

Puhasta ja viiluta seened. Koori ja viiluta sibulad. Pane või pannile ning prae sibulaid ja seeni pidevalt segades, kuni need on ilusti pruunid. Maitsesta soola ja pipraga.

Tõsta supp kaussidesse, tõsta igale supile ka seeni. Puista soovi korral üle hakitud peterselliga.

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s