Soolakaramellitrühvlid

Need trühvlid peaks küll kõigi soolakaramellifännide to-do listi kuuluma. Mulle meenus esimese ampsu juures kohe see ülihea Kalevi soolaka karamelli šokolaad. Ja seda sama head maitset saab kodus väga lihtsalt ise saavutada! Proovige ja te ei kahetse!

Idee siit.

u 20 tk (372 kcal/100 g)

2017-10-22 14.54.38

  • 115 g hea kvaliteediga piimašokolaadi
  • 55 g suhkrut
  • 75 ml vahukoort
  • 0,25 tl soola
  • veeretamiseks nt purustatud metspähkleid, pistaatsiapähkleid, Dopsi küpsiseid, vaarikakrõpse jne

Haki šokolaad peenelt ja pane kaussi. Sulata suhkur kastrulis kuldseks karamelliks. Samal ajal kuumuta teises nõus vahukoor. Võta karamell tulelt ja vala peene nirena sisse vahukoor, samal ajal vispeldades. Vala kohe šokolaadile. Lase 2 minutit seista ning seejärel sega keskelt alustades ringjate liigutustega ühtlaseks läikivaks ganache‘ks. Maitsesta soolaga. Pane u 5 tunniks või üleöö külmikusse ja seejärel veereta kümneks ühesuuruseks trühvliks. Veereta meelepärastes katetes. Hoia serveerimiseni külmas.

2017-10-22 14.53.522017-10-22 14.54.03

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s