Hakkliha-hapukapsasupp

Mees oli täiesti veendunud, et sellest supist on puudu kartul :D Mina sellest puudust ei tundnud. Minu jaoks oli aga happelisus suht piiri peal, nii et suhkruga tuleb kindlasti see paika timmida!

Idee siit.

kuuele (69 kcal/100 g)

2017-10-25 17.41.15

  • 275 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 1 spl oliiviõli
  • 600 g hakkliha (kasutasin sea-veise)
  • soola, pipart
  • 45 g ketšupit
  • 1,5 spl paprikapulbrit
  • 600 g hapukapsast
  • 2250 ml kuuma puljongit
  • 15 g tilli
  • u 3 tl suhkrut

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori ja haki küüslauguküüned.

Kuumuta suures supipotis õli, lisa hakitud sibul ja prae keskmisel kuumusel klaasjaks. Lisa küüslauk, prae veel minut aega. Nüüd tõsta kuumust, lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga ja prae segades, kuni hakkliha enam roosa ei ole.

Sega juurde ketšup ja paprikapulber. Sega korralikult läbi, siis lisa hapukapsas ja kuum puljong. Maitsesta supp soola-pipraga ning lase tasasel tulel umbes 60 minutit podiseda, kuni kapsas on piisavalt pehme. Sega juurde till ja serveeri.

Kui supp tundub liiga hapukas, maitsesta vähese suhkruga.

2017-10-25 17.42.36.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s