Vaarikakoogikesed karamelliglasuuriga

Ei saa öelda, et ise nende koogikestega rahule jäin, sest keerasin glasuuri pekki. Nimelt ei saanud hästi aru, millal sellega katma peaks hakkama ja jäin sellega vist hiljaks, sest glasuur oli juba liialt tardunud. Üldse tundus selles kahtlaselt palju želatiini olevat. Anyway, glasuuri soojendades aga tahtis see kõrbema minna ja muutis värvi :D Ehk tõeliselt ilus tuli vaid esimesena tehtud koogike. Oeh. Aga maitse on mõnus: soolane, hapukas ja magus korraga. Kasutasin vist teise suurusega silikoonvorme kui Maja, sest ma sain 6 suurt koogikest ja umbes sama palju väikseid :P Viimased siis muidugi ilma šokolaadikesta ja pähkliteta, sest neid ei osanud varuda.

Idee siit.

6 tk (467 kcal/100 g)

2017-10-26 17.02.54.jpg2017-10-26 17.05.06.jpg

Šokolaadikest:

  • 100 g karamelliseeritud valget šokolaadi

Sulata šokolaad vesivannil ja määri see õhukese kihina 6 cm läbimõõduga silikoonvormidesse. Pane vorm mousse‘i valmistamise ajaks sügavkülma.

Vaarika-mousse:

  • 1,5 lehte želatiini
  • 125 g vaarikaid
  • 25 g suhkrut
  • 2 tl sidrunimahla
  • 125 ml vahukoort

Pane želatiin külma vette paisuma. Kuumuta vaarikad ja suhkur keemiseni. Pigista želatiinist üleliigne vesi välja ja sega kuuma vaarikamassi sisse. Aja segu läbi sõela ja lase toasoojani jahtuda. Lisa sidrunimahl.

Vahusta vahukoor eraldi nõus pehmeks vahuks. Sega see ettevaatlikult vaarikapüreega.

Täida silikoonvormides olevad šokolaadikestad peaaegu ääreni vaarika-mousse‘ga ja pane need sügavkülma tahkuma.

Karamelliseeritud pähklid:

  • 50 g suhkrut
  • 50 g soolatud maapähkleid

Sulata suhkur kastrulis karamelliks ning sega sisse pähklid. Vala segu küpsetuspaberile ning lase täielikult jahtuda. Haki peenelt. Pane natuke pähkleid iga koogikese põhja ning hoia ülejäänud kaunistamiseks alles.

Karamelliglasuur:

  • 2 lehte želatiini
  • 110 ml vahukoort
  • 135 g karamelliseeritud valget šokolaadi
  • 15 g oliiviõli

Pane želatiin külma vette paisuma. Kuumuta vahukoor keemiseni ja võta tulelt. Sega sellesse üleliigsest veest tühjaks pigistatud želatiin. Vala koor peenelt tükeldatud šokolaadile ja sega, kuni mass on ühtlane. Lisa õli ja saumikserda läbi, jälgides, et ei tekiks õhumulle.

Lase glasuuril veidi jahtuda ning seejärel vala see sügavkülmast võetud koogikestele. Tuleb jälgida, et segu poleks liiga kuum, et see koogikesed üles sulataks, ega liiga külm, sest siis ei valgu see ühtlaselt laiali. Nii läks ka mul :( Kata ääred hakitud pähklitega ning serveeri kohe või pane sügavkülma tagasi oma aega ootama :) Pikema sügavkülmas hoidmise puhul tuleb laste neil enne serveerimist üles sulada.

2017-10-26 17.03.02.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s