Oleks tore, kui keegi seletaks mulle ära, kust otsast matcha maitsev asi on? Minu meelest rikkus selle ebameeldiv mõru maitse müsli täiesti ära :( Kaerahelvestest polnud müslit pikalt valmistanud, sest eelistan toortatramüslit, kuid täitsa mõnusalt krõbe tulemus oli. Aga jah, ärge lisage matcha‘t :D
Idee siit.
u 650 g (381 kcal/100 g)
- 120 g pähkleid (panin pooleks India ja metspähkleid)
- 300 g täisterakaerahelbeid
- 75 g seemneid (panin võrdsetes kogustes päevalille-, kõrvitsa- ja linaseemneid)
- 25 g kookoshelbeid
- 60 g kookosõli
- 60 g mett
- 3 tl matcha‘t
- 25 g rosinaid
- 25 g jõhvikaid
Haki pähklid natuke väiksemaks. Sega omavahel kaerahelbed, pähklid, seemned ja kookoshelbed. Sulata kookosõli ja mesi ning vala need müslisegule. Sega kõik läbi. Vala nüüd müslisegu küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile.
Küpseta 150-kraadises ahjus 35 min kuni 40 minutit. Iga 10 min tagant tõsta korraks plaat välja ja sega müsli läbi, et kõik ühtlasemalt krõbedaks läheks. Lase müslil 15 minutit jahtuda ning sega siis hulka matcha, rosinad ja jõhvikad. Säilita õhukindlas purgis.