Krõbe müsli matcha ja pähklitega

Oleks tore, kui keegi seletaks mulle ära, kust otsast matcha maitsev asi on? Minu meelest rikkus selle ebameeldiv mõru maitse müsli täiesti ära :( Kaerahelvestest polnud müslit pikalt valmistanud, sest eelistan toortatramüslit, kuid täitsa mõnusalt krõbe tulemus oli. Aga jah, ärge lisage matcha‘t :D

Idee siit.

u 650 g (381 kcal/100 g)

2017-10-28 11.04.54.jpg

  • 120 g pähkleid (panin pooleks India ja metspähkleid)
  • 300 g täisterakaerahelbeid
  • 75 g seemneid (panin võrdsetes kogustes päevalille-, kõrvitsa- ja  linaseemneid)
  • 25 g kookoshelbeid
  • 60 g kookosõli
  • 60 g mett
  • 3 tl matcha‘t
  • 25 g rosinaid
  • 25 g jõhvikaid

Haki pähklid natuke väiksemaks. Sega omavahel kaerahelbed, pähklid, seemned ja kookoshelbed. Sulata kookosõli ja mesi ning vala need müslisegule. Sega kõik läbi. Vala nüüd müslisegu küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile.

Küpseta 150-kraadises ahjus 35 min kuni 40 minutit. Iga 10 min tagant tõsta korraks plaat välja ja sega müsli läbi, et kõik ühtlasemalt krõbedaks läheks. Lase müslil 15 minutit jahtuda ning sega siis hulka matcha, rosinad ja jõhvikad. Säilita õhukindlas purgis.

2017-10-27 17.13.03.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s