Ahjuvorm kala, suvikõrvitsa ja tomatiga

Enne selle roa valmistamist tuli mehe poolt vingumist, et ei taha seda valget kala süüa (talle ei meeldi üldse kala, aga valge kala on veel eriti vastumeelne). Poest aga rändas korvi sügavkülmutatud tursk ja see osutus täiesti maitsetuks, nii et mees fännas lõppkokkuvõttes toitu rohkem kui mina :D Ma sõin lihtsalt liiga palju maitsetut riisi kõrvale, mis tegi ka ahjuvormi maitsed tuhmiks :( Kuigi maitseid oli tegelikult palju: pesto, tomat, peekon! Mmmm!

Idee siit.

kuuele (92 kcal/100 g)

2017-10-29 19.01.42.jpg

  • 675 g kohafileed (kasutasin 980 g turska)
  • soola, pipart
  • 1 spl oliiviõli
  • 485 g suvikõrvitsat
  • 750 g (kirss-)tomateid
  • 225 g rohelisi või kollaseid oakaunu
  • 115 g pestot
  • 110 g porrut
  • 115 g mozzarella’t
  • 200 g toorsuitsupeekonit

Tükelda kala filee u 5 cm tükkideks. Maitsesta kala kergelt soola-pipra ja sortsu oliiviõliga. Piserda ahjuvorm kergelt õliga ja vala vormi viilutatud suvikõrvits, tükeldatud tomatid ja oad. Sega sekka pesto ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 min kuni 15 minutit, kuni köögiviljad on kergelt kuuma saanud, kuid mitte päris valmis. Lisa kala, viilutatud porru ja pisemateks tükkideks rebitud mozzarella ning küpseta veel u 10 minutit, kuni kala on küps aga mahlane. Samal ajal kui kala küpseb, prae pannil peekon krõbedaks ja pudista see valmis toidule. Maitsesta vajadusel veel täiendavalt.

2017-10-29 19.11.31.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s