Soe Saksa kartulisalat hapukapsaga

Mõnusalt jõulune roog, mis sobib mulle ideaalselt, sest praekapsas ja verivorstid isutavad juba mõnda aega. Algretseptis oli küll bratwurst’e kasutatud, kuid need pole päris minu teema. Verivorstid tundusid ideaalse asendusena :D Ma ei hakka rääkimagi kui imeline see toit sai, isegi tavaliselt igav kartul oli täna maitsevedelikule niinii hea!

Idee siit.

neljale (140 kcal/100 g)

2017-10-30 17.07.14.jpg

  • 100 g toorsuitsupeekonit (kasutasin Ameerikapärast)
  • 1 sibul (90 g)
  • 1 dl vett
  • 1 spl valge veini äädikat
  • 10 g sinepit
  • 1 tl suhkrut
  • 400 g keedetud jahutatud kartuleid, viilutatult
  • soola
  • värsket hakitud peterselli
  • 4 bratwursti (tegin 500-grammise paki Kanepi verivorste)
  • u 400 g praekapsast

Lõika peekon ribadeks ja prae pannil krõbedaks. Tõsta pannilt ära ootele. Lisa pannile vajadusel rasva. Poolita sibul, lõika õhukesteks viiludeks. Prae pannil kergelt läbi, u 5 minutit. Lisa vesi, valge veini äädikas, sinep, suhkur. Lase ilma kaaneta 5 minutit sibulatel selles maitsevedelikus küpseda. Lisa nüüd pannile ka kartuliviilud ja peekon. Sega läbi, nii et kartulid kuumeneksid. Maitsesta soolaga. Raputa peale värsket hakitud peterselli. Paku soojalt või toatemperatuuril.

Küpseta vorstid ahjus või grillil, 180 kraadi juures u 20 minutit. Soojenda kapsas pannil. Paku vorste koos Saksa kartulisalati, hapukapsa ja sinepiga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s