Mulle meeldis see pasta väga, aga mehe jaoks jäi kuivaks. Mõtlesin, et kuidas nii, aga siis meenus, et ma sõin pasta kõrvale värsket tomatit ja tema mitte. Tomat sobis igatahes ülihästi sinna kõrvale. Samas võib ka lihtsalt pastat vähem keeta. Eriti meeldis mulle kastmes suhteliselt tooreks jäänud küüslauk. Peaks tihedamini roogadele värsket küüslauku lisama!
Idee siit.
kuuele (128 kcal/100 g)
Röstitud paprika-tomatikaste
u 860 g (45 kcal/100 g)
- 5 punast paprikat (puhastamata 670 g)
- 4 tomatit (450 g)
- soola
- 1 spl oliiviõli
- 15 g küüslauku
- 1 tl suhkrut
- 1 tl valge veini äädikat
Kuumuta ahi 230 kraadini. Aseta ahjuplaadile pooleks lõigatud tomatid ja terves suuruses paprikad ning raputa need soolaga üle ja piserda peale oliiviõli. Küpseta umbes 20 minutit. Seejärel eemalda paprikatelt nahk, seemned ja vars ning pane koos tomatite ja küüslauguga blenderisse. Püreesta ühtlaseks massiks ja maitsesta soola, suhkru ja vähese veiniäädikaga. Jahuta kaste ja pane purki.
Pasta
- 2 pakki Valio Viola paprikamaitselist sulatatud juustu (mul oli üks pakk paprikamaitseline ja teine kukeseenemaitseline)
- 400 ml toidukoort
- 20 g küüslauku
- 400 g paprika-tomati kastet
- 600 g kuni 700 g spagette (keetsin vist u 700 g, keedetult 1600 g)
- 85 g parmesani
Koorekastme jaoks sega omavahel sulatatud juust, toidukoor, hakitud küüslauk ja paprika-tomatikaste. Vala kaste suurele pannile ja kuumuta keemiseni või kuni saavutad kreemja konsistentsi. Sega kastme hulka al dente küpsusastmega spagetid ja serveeri kohe. Serveerimisel riivi peale parmesani.