Need pannkoogid pole mulle…ega mu mehele. Mees ütles, et söökski nagu tavalist leiba, mis ma sellest üldse ära pudistasin. Kaste on liiga rammus ja magus. Oeh…no kohe üldse ei läinud peale. Ja kui tore, et nii suur ports tuli, et ma neid kolm päeva järjest sööma pidin.
Raamatust “Pannkoogisahver”.
kolmele-neljale (160 kcal/100 g)
- 300 g leiba (kasutasin Rehe leiba)
- 4 dl õunamahla
- 2 muna
- 90 g mett
- 1 tl kaneeli
- 80 g kamajahu
- ühe apelsini riivitud koor
Kommikaste:
- 8 kommi (nt Miisu batoonikesi)
- 2 dl vahukoort
Pudenda leib peeneks ja pane kaussi, lisa segades juurde õunamahl. Lase segul vähemalt 10 minutit seista ja püreesta seejärel kiirelt. Lisa ülejäänud ained ja sega lusikaga ühtlaseks massiks. Küpseta pannkoogid õliga piserdatud pannil nõrgal kuumusel mõlemalt poolt valmis. Serveeri koos kastmega!
Kastmeks haki kommid väiksemateks tükkideks. Kuumuta koor keemiseni, tõsta pliidilt, lisa kommid ja lase neil mõned minutid sulada. Seejärel kuumuta vähesel kuumusel seni (ise lusikaga segades), kuni segu on ühtlane.