Pajaroog köögiviljade ja veisekuubikutega

Olin selle toidu pärast kergelt mures, sest veist tuleb teadagi pikalt ja vedelikus hautada. Selle retsepti puhul peab see aga vaid tunnikese ahjus olema ja vedelikku tuli lisada minimaalselt. Nii et lisasin oma peaga lisaks veele ka külmikus seisnud veinipära. Ja roog sai üle ootuste hea! Kõik köögiviljad said ilusti valmis ja veis tuli ka pehme :)  Mehega olime mõlemad väga meeldivalt üllatunud! Ideaalne sügisroog.

Idee siit.

kuuele (116 kcal/100 g)

2017-11-05 19.28.10.jpg

  • 1 kg lihaveise abatükk (mul oli 600 g abaliha ja 710 g tagaosa sisetükki)
  • 1 spl oliiviõli
  • soola ja pipart
  • 730 g kartulit
  • 230 g porgandit
  • 195 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 610 g lillkapsast
  • 1 loorberileht
  • 170 ml punast veini
  • 100 ml vett

Lõika liha kuubikuteks. Kuumuta pannil veidi õli ja pruunista lihatükid igast küljest. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta lihatükid ahjupotti. Lisa tükeldatud kartulid, tükeldatud porgand, poolitatud sibulad, küüslauguküüned, lillkapsaõisikud ja loorberileht. Maitsesta ja sega läbi. Vala ahjupoti põhja veidi veini ja vett ning kata pott kaanega. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 min kuni 60 minutit kuni köögiviljad ja liha on pehme.

2017-11-05 19.08.36

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s