Maapähkliküpsised tumeda šokolaadiga

Maapähklivõiküpsistega on tavaliselt üks suur jama. Kui need jahu ei sisalda, siis kipuvad need plaadile laiaks vajuma ja lagunevad kätte võttes lihtsalt ära. See retsept on mu seni lemmik. Küpsised püsivad küllalt hästi koos, on mõnusalt krõbedad ja maitsevad ka suurepäraselt!

Idee siit.

12 tk (559 kcal/100 g)

2017-11-11 13.02.08

  • 225 g maapähklivõid
  • 110 g suhkrut
  • 1 muna
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 50 g soolapähkleid

Sega omavahel maapähklivõi, suhkur, muna, küpsetuspulber ja sool. Haki šokolaad ja pähklid jämedalt ning sega ka need tainasse. Vormi tainast väiksed pallid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soovi korral suru veidi lamedamaks. Küpseta küpsiseid 175-kraadises ahjus 12 min kuni 14 minutit. Enne ahjuplaadilt ära tõstmist lase natuke jahtuda. Säilita õhukindlas anumas.

2017-11-11 12.29.372017-11-11 13.04.36

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s