Punasesõstramoosi, kohupiimakreemi ja tatramüsliga magustoit

See magustoit meenutas mulle pigem hommikusööki. Ei olnud küllalt pidulik, et külalistele pakkuda :P Moosi jäi päris palju üle, aga see sobib hästi pannkookide peale. Olen suur tatramüsli fänn, aga see granola kahjuks lemmikuks ei saanud.

Idee siit.

7 tk (290 kcal/100 g)

2017-11-18 12.48.09.jpg

Moos (magustoiduks kasutasin ära 300 g)

  • 600 g punaseid sõstraid
  • 300 g moosisuhkrut

Aseta marjad koos 250 ml veega potti ja lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda pisut, kuni marjad hakkavad katki praksuma. Lisa suhkur ja sega, kuni see lahustub. Lase moosil madalal kuumusel 10 min kuni 15 minutit keeda aeg-ajalt segades ja vahtu eemaldades. Keera kuumus maha, lase moosil u 10 minutit potis seista, eemalda vaht ja tõsta seejärel steriliseeritud purkidesse.

Krõbe tatra-granola

  • 50 g toortatratangu
  • 25 g kaerahelbeid
  • 25 g röstitud ja kooritud sarapuupähkleid
  • 10 g naturaalset kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 30 g vedelat mett
  • 20 g kookosõli

Sega tatar kaerahelveste, jämedalt hakitud pähklite, kakao ja soolaga läbi. Teises kausis sega mesi sulatatud kookosõliga, vala vedelik kuivainete hulka ja sega ühtlaseks. Laota puru ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 160 kraadi juures 15 minutit. Sega läbi ja küpseta veel 10 minutit. Isegi kui granola ei tundu olevat veel piisavalt pruunistunud ja aromaatne, siis ära kauem küpseta, sest muidu on oht see ära kõrvetada. Jahtudes muutub segu piisavalt krõbedaks. Lase granola’l jahtuda.

Toorjuustu-kohupiimakreem 

  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 100 g vanillikohupiima (kasutasin ricotta‘t)
  • 1 spl suhkrut
  • 0,5 spl vanillisuhkrut

Sega kõik komponendid visplit kasutades ühtlaseks kreemiks, kata kauss kilega ja aseta kuni serveerimiseni külma.

Võta seitse anumat ja tõsta igasse neist kreemi ja moosi ning puista peale granola‘t.

2017-11-18 12.46.49

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s