Purgikook rabarberi-apelsinikastmega

Algretseptis on kirjas: “Mõnusalt hapukas täidis koos siidise vahukoore ja krõbedate küpsistega viib lausa keele alla!” Ja täpselt nii oligi. Tekstuur ja maitse olid mõlemad superhead!

Idee siit.

5 tk (227 kcal/100 g)

2017-11-17 19.27.50.jpg

  • 100 g rabarberit
  • 120 g apelsini
  • 20 ml sidrunimahla
  • 60 g suhkrut
  • 60 g küpsiseid
  • 135 g vahukoort
  • 35 g riivitud valget šokolaadi

Puhasta rabarber ja koori apelsin. Seejärel tükelda need.

Täidise tegemiseks pane rabarber ja apelsin koos sidrunimahla ja 30 g suhkruga potti ja kuumuta keskmisel tulel keemiseni. Keeda kastet madalal tulel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, siis jahuta täielikult.

Tükelda küpsised peeneks puruks.

Vahusta vahukoor 30 g suhkruga.

Tõsta purkidesse vaheldumisi mitu kihti küpsiseid, vahukoort ja rabarberi- apelsinikastet. Kõige viimaseks kihiks jäta vahukoor. Kaunista pealt šokolaadi ja küpsisepuruga.

Mina tegin väiksed magustoidud ja igast asjast vaid ühe kihi: alustades moosiga ja lõpetades küpsisepuruga.

2017-11-17 19.28.20

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s