Väiksed soolakaramellimuffinid

Korralikud magusapommid, mida mu mees väga fännas. Üldiselt ma võikreemiga retsepte väldin. Usun, et pole seda lausa 4-5 aastat proovinud, nii et mõtlesin, et vahelduseks ju võib. Tulemuseks on väga rikkalikult šokolaadine amps, milles peidus soolakaramell! Kahjuks tegin liiga tihke karamelli. Usun, et voolav karamell oleks muffinites mõnusam.

Idee siit.

15 tk (459 kcal/100 g)

2017-11-18 11.59.23.jpg

Muffinid:

  • 150 g tumedat šokolaadi (kasutasin 110 g 70-protsendilist ja 40 g 56-protsendilist)
  • 75 g võid
  • 150 g suhkrut
  • 3 muna
  • 14 tl soolakaramelli (50 ml vahukoort, 100 g suhkrut ja näpuotsatäis soola)

Sulata šokolaad ja või vesivannil. Eemalda tulelt ja sega sisse suhkur. Vispelda munad lahti ja sega need šokolaadi-võimassi. Vala tainas minimuffinivormidesse ja küpseta muffineid 180-kraadises ahjus u 25 minutit. Jahuta täielikult.

Seejärel uurista veidi muffinisisu välja ja täida iga muffin 1 tl soolakaramelliga.

Kate:

  • 225 g tuhksuhkrut
  • 15 g kakaopulbrit
  • 75 g toasooja võid
  • 3 spl piima
  • soola

Pane suhkur, kakaopulber, või ja piim kauss ning vispelda kuni saad õhulise massi. Pane saadud segu pritskotti ja pritsi muffinitele mütsid. Raputa peale veidi meresoola ja naudi!

2017-11-18 12.00.30

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s