Panko paneeringus lihapallid

Nautisin neid lihapalle väga. Tore on neid köögiviljade lisamise ja ahjus õlita küpsetamisega veidi tervislikumaks muuta. Kõrvale tegin krõbekartuleid, mis nii head ei tulnud, sest meie kolme päeva kogus on lihtsalt liiga suur ja kõik kartulid ei saagi krõbedaks muutuda :P

Idee siit.

u 28 tk ehk kuuele (lihapallid 228 kcal/100 g)

2017-11-19 18.53.07

  • 250 g porgandit
  • 315 g suvikõrvitsat
  • 100 g sibulat
  • 600 g hakkliha (kasutasin seahakkliha)
  • 1 muna
  • soola ja pipart
  • 70 g panko riivsaia

Riivi porgandid ja suvikõrvits, haki sibul. Sega hakkliha, riivitud porgandid, suvikõrvits, sibul ja muna. Maitsesta hakklihasegu soola ja pipraga. Vormi lihapallid ning veereta neid soola ja pipraga maitsestatud panko riivsaias. Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit ning seejärel 180-kraadises ahjus 10 minutit.

  • meelepärases koguses kartuleid
  • õli
  • soola

Koori ja lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Loputa kartuleid vees, et eralduks liigne tärklis. Nõruta kartulid, vala peale puhas vesi ja loputa veelkord. Nõruta kartulid. Laota kartuliviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja küpseta 220-kraadises ahjus 20 minutit. Sega kartulid läbi, alanda kuumus 200 kraadile ja küpseta veel 20 minutit kuni kartulid on kuldsed. Raputa krõbekartulitele soola.

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s