Salat röstitud bataadi ja lillkapsaga

Kartsin, et mulle see salat ei meeldi, sest ma pole suurem asi lillkapsa fänn. Seega sain positiivselt üllatuda. Kõik sobis kokku ja viimase lihvi andis kõrvale tehtud avokaadokreem. Ülitäitev oli ka. Kindlasti soovitan lisada rohelise sibula, mis andis mõnusat värskust juurde.

Idee siit.

neljale-viiele (126 kcal/100 g)

2017-11-20 18.25.22.jpg

  • 625 g bataati
  • 1 spl oliiviõli
  • 545 g lillkapsast
  • soola, pipart
  • 200 g kinoad (keedetult 530 g)
  • 200 g fetajuustu
  • 20 g rohelist sibulat

Lõika kooritud bataadid väikesteks kuubikuteks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja sega läbi. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit, seejärel lisa puhastatud ja tükeldatud lillkapsas. Tõsta ahju temperatuur 220 kraadini ja küpseta aedvilju veel 15 min kuni 20 minutit. Võta plaat ahjust, puista peale soola ja jahvata pipart.

Keeda kinoa vm lisand soolaga maitsestatud vees või puljongis pehmeks ja aseta suurde kaussi. Sega hulka röstitud aedviljad, tükeldatud või murendatud juust ja kas peeneks hakitud petersell. Salati kõrvale võid pakkuda avokaadokreemi.

Avokaadokreem:

  • 1 küps avokaado (160 g)
  • 10 ml sidrunimahla
  • 10 g hakitud küüslauku
  • 0,5 spl oliiviõli
  • pisut soola
  • 0,5 tl jahvatatud tšillihelbeid

Avokaadokreem valmista vahetult enne söömist, sest see muudab kiiresti värvi. Selleks tõmba lusikaga pooleks lõigatud avokaadodest viljaliha välja ja püreesta (nt kahvli või saumikseri abil) koos ülejäänud ainetega ühtlaseks massiks. Puista soovi korral peale tšillihelbeid.

2017-11-20 18.27.20.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s