Piparkoogivürtsised kaneelirullid

Selle retsepti järgi valmistatud pärmitainas tuli eriti super: kergesti töödeldav ja paisus mühinal. Seega ei ole hea mõte üritada kaneelirulle ühele plaadile ära mahutada, sest korraks oli oht, et saan plaadikoogi :D Kuna tõstsin neid poole küpsetamisaja pealt teisele plaadile ümber, ei saanud nad vist küllalt ahjusooja ja jäid mehe jaoks liiga nätskeks. Mulle isiklikult vist meeldibki nätske sai :P Parem igal juhul kui kuiv sai. Täidis oli maitsev, aga seda pole vist kunagi küllalt :D

ps! Järgmiseks päevaks polnud nätskust enam üldse tunda ja saiad olid lihtsalt ülimalt pehmed ja mõnusad.

Idee siit.

u 17 tk (334 kcal/100 g)

2017-11-24 18.06.28.jpg

  • 50 g värsket pärmi
  • 4 spl sooja vett
  • 100 g võid
  • 3 dl piima
  • 90 g suhkrut
  • 0,25 tl soola
  • u 600 g nisujahu

Täidis:

  • 100 g toasooja võid
  • 90 g suhkrut
  • 1 apelsini koor (10 g)
  • 3 tl jahvatatud kaneeli
  • 3 tl piparkoogimaitseainet
  • pintseldamiseks 1 muna

Lahusta pärm soojas vees. Sulata või ja lisa piim võile. Vala käesoe piimavõi pärmile, lisa suhkur ja sool. Sega kuni suhkur sulandub ja lisa vähehaaval jahu. Sõtku tainas töölaual u 10 minutiga elastseks palliks. Pane kaussi, kata kuiva köögirätikuga ja lase soojas kohas 1 tund kerkida.

Valmista täidis: lisa kõik maitseained võile ja hõõru lusikaga ühtlaseks massiks, pane kõrvale.

Kui tainas on kerkinud, kummuta see jahusele lauale, rulli umbes 0,5 cm paksuseks ristkülikuks ja määri täidis tainale. Voldi taina mõlemad otsad keskele, nii et tainas jääks kolmekihiline (õpetus siin). Lõika umbes 1,5 cm laiused pikiribad ja keeruta need rullideks. Selleks võta üks tainariba ots näppude vahele, hoia kinni ja keeruta tainariba paar korda ümber näppude, peida tainaots rulli keskele ja aseta ahjuplaadile. Ma oleks eelistanud selle asemel klassikalisel viisil kaneelirulle vorpida. Tegime mehega koos ja mõlemal tulid päris erinevad, kuid igal juhul päris koledad üllitised :D

Määri tainarullid lahtiklopitud munaga ning lase veel 15 minutit kerkida. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

2017-11-24 17.29.542017-11-25 10.56.22.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s