Kanamaksapasteet röstsibulaga

Selle pasteediretsepti võikogus oli veidi hirmuäratav. Eriti pannil sulanuna :D Aga seistes liigset rasva pasteedi pinnale ei tekkinud ja ka süües ei tundnud määre liiga rasvane. Ehk jäime mehega mõlemad selle maitseküllase pasteediga väga rahule. Ainult konjakit paneks vähem või jätaks täiesti välja, sest mulle isiklikult see pasteedis ei istu.

Idee Selveri reklaamlehest.

u 670 g (286 kcal/100 g)

2017-11-26 11.43.43

  • 500 g kanamaksa
  • 15 g küüslauku
  • 1 suurem porgand (90 g)
  • 150 g võid
  • 4 spl konjakit
  • soola, pipart
  • 45 g röstsibulat ja natuke kaunistamiseks

Puhasta maks valgetest kiulistest osadest. Koori ja haki küüslauk ja porgand. Kuumuta neid pannil võis madalal kuumusel, kuni porgand on pehmenenud. Seejärel lükka köögiviljad panni äärde ja lisa maks ning prae seda mõlemalt poolt mõned minutid. Lisa ka konjak ja kuumuta veel läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lase hetke jahtuda ja purusta köögikombainis ühtlaseks määrdeks. Sega hulka krõbe röstsibul ja tõsta karpi. Kaunista ka pealt röstsibulaga. Tõsta järgmise päevani külma tahkuma ja maitsestuma. Naudi koos leivaga.

2017-11-26 14.13.16

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s