Lillkapsa-püreesupp

Muutsin selle supi retsepti veidi, sest piim supi sees on mu jaoks suur lapsepõlvetrauma, millest ma siiani üle pole saanud :D Usun, et vahukoorest täitsa piisab ja seda oligi vaja puljongiga lahjendada, sest muidu oleks supp liiga rammus tulnud. Täitsa uskumatu, kuidas nii väheste ja tagasihoidlike komponentidega supp nii hästi maitsta saab. Tekstuur oli ka super. Soovitan soojalt!

Algretseptis oli suppi serveeritud peeditšipsidega, aga olen neid varem korduvalt teinud ja mu ahi kõrvetab need iga kord ära, nii et serveerisime hoopis suitsukanaga.

Idee siit.

kuuele (127 kcal/100 g)

2017-11-28 18.24.31.jpg

  • 35 g võid
  • 45 g oliiviõli
  • 1,7 kg lillkapsast, õisikuteks eraldatuna
  • 120 g sibulat, hakituna
  • 190 g porrut, hakituna
  • 2 tl karripulbrit
  • soola, pipart
  • 700 ml puljongit
  • 800 ml vahukoort

Sulata suures potis või ja lisa õli. Tõsta väiksemaks tükeldatud lillkapsas potti koos sibula ja porruga, maitsesta karripulbri, soola ja pipraga, kata kaanega ninghauta vaiksel kuumusel u 20 minutit, kuni lillkapsas on peaaegu pehme. Kaane asemel võid kasutada ka küpsetuspaberit, millele on keskele väike auk auru eraldumiseks lõigatud.

Kalla potti puljong ja vahukoor. Hauta vaiksel kuumusel u 30 minutit. Töötle potitäis saumikseriga ühtlaseks kreemjaks supiks. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa soola ja pipart. Kui supp tundub liiga paks, lisa veel kuuma puljongit.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s