Mandariinikoogikesed mandlijahuga

See retsept oli mu to-do listis aastaid. Nüüd lõpuks jõudsin selleni ja tegin vaid pool kogust. See oli viga. Koogikesed tulevad eriti pehmed ja mahlased. Ja ma ju jumaldan mandariine! Ainuke miinus oli, et kui hambusse sattus vaid tükk mandariini, ilma koogita, siis tekkis suhu mõru maitse. Aga kui koogiga koos süüa, siis seda tunda polnud. Vormist välja võtmine polnud ka kõige kergem, osadel koogikestel jäi mandariin lihtsalt vormi põhja. Mida suurema läbimõõduga viil, seda paremini see muffini põhjale kinnitus!

Idee siit.

7 tk (401 kcal/100 g)

2017-11-30 18.26.222017-11-30 18.26.02

  • 115 g suhkrut
  • 115 g toatemperatuuril võid
  • 2 toatemperatuuril muna
  • 1 mandariini õhuke riivitud koor
  • 75 g nisujahu
  • 40 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 15 g pruuni suhkrut
  • 7 viilu mandariini (u 100 g)

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta suhkur ja või heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad, pidevalt segades. Sega juurde mandariini koor. Sõelu juurde jahu, lisa mandlijahu ja küpsetuspulber ning sega ühtlaseks.

Määri muffinivormid võiga kokku ja puista igasse auku natuke pruuni suhkrut. Tõsta suhkru peale viil mandariini. Jaota tainas vormide vahel ära (vormid peaksid saama umbes ¾ täidetud). Küpseta 25 min kuni 30 minutit, kuni koogid on kuldsed.

2017-11-30 18.17.582017-11-30 18.26.11

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s