Kinoasalat päikesekuivatatud tomatite ja maitseka kanafileega

Eriti lihtne, kuid täitev lõuna. Täpselt minu maitsele.

Idee siit.

neljale (105 kcal/100 g)

2017-12-04 18.20.18.jpg

Kana:

  • u 500 g kanafileed
  • 1 tl pipart, soovi korral ka 1 tl jahvatatud tšillipipart või paprikapulbrit
  • poole sidruni mahl
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 spl vedelat mett

Aseta kanafileed toidukile või küpsetuspaberi vahele ja tambi paksem osa tainarulli vm tömbi esemega u 1 cm paksuseks (mitte õhemaks, sest muidu võib liha liiga kuivaks muutuda). Sega kõik marinaadiained omavahel kokku, aseta sisse kanafileed ja keera neid marinaadis, kuni need on üleni kaetud. Aseta külmkappi 1 h kuni 2 tunniks maitsestuma. Mul maitsestusid üle öö.

  • 200 g kinoad (keedetult 605 g)
  • 500 ml puljongit
  • 100 g päikesekuivatatud tomateid
  • 110 g tomatit
  • 105 g kurki

Loputa kinoa sõelal jooksva vee all ja aseta koos poole liitri puljongiga potti, lase keema tõusta, alanda kuumust ja lase madalal kuumusel 15 minutit keeda. Vajadusel nõruta ja maitsesta soolaga. Tükelda kuivatatud tomatid ja sega kinoaga läbi.

Kinoa keemise ajal prae kanafilee mittenakkuval pannil keskmisest pisut madalamal kuumusel kummaltki poolt 3 min kuni 5 minutit, kuni see on pruunistunud ja seest läbi küpsenud.

Serveeri kinoa koos kanaga, aseta kõrvale tükeldatud tomateid ja värske kurgi viile. Soovi korral tükelda peale rohelist sibulat, jahvata peale pipart ning nirista oliiviõliga üle.

2017-12-04 18.19.58

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s