Apelsinimekiga keedukreemikoogid

Mmmm see apelsinimaitseline keedukreem on imeline. Oleksin selle hea meelega paljalt ära söönud. Minu meelest see oligi paljalt parem. Magustoidus tervikuna jäi mind häirima küpsisekihi kaneeline maitse, mis rikkus apelsinielamust. Aga see ehk vaid minu kiiks. Küpsiseid oleks võinud äkki pisut vähem olema. Aga mida kauem magustoit seisab, seda paremaks see kindlasti läheb!

Idee siit.

seitsmele (247 kcal/100 g)

2017-12-07 19.02.50.jpg

Kreem:

  • 200 ml kohvikoort
  • 150 ml piima
  • 90 g suhkrut
  • 1 apelsini mahl ja koor (95 ml ja 4 g)
  • 2 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 spl jahu

Küpsisekiht:

  • 150 g täisteraküpsiseid
  • 0,5 tl kaneeli

Kate:

  • 50 ml vahukoort
  • 50 g piima- või tumedat šokolaadi

Kuumuta koor, piim, suhkur ning apelsinimahl ja -koor potis keemiseni. Klopi munad koos vanillisuhkru ning jahuga kergelt vahule.  Vala pool piimasegust ettevaatlikult munasegusse, ise pidevalt segades. Seejärel vala antud segu potti ülejäänud piimale ning kuumuta madalal kuumusel seni, kuni kaste pakseneb (ära üle kuumuta!).

Purusta küpsised peeneks ning sega kokku kaneeliga. Kuumuta vahukoor keemiseni, lisa šokolaaditükid ning sega segumiseni.

Jaota magustoit meelepäraste kihtidena klaaside vahel. Mina tegin keedukreemikihi, millele panin küpsised, seejärel jälle keedukreem ning peale šokolaad.

Hoia serveerimiseni külmkapis.

2017-12-07 19.03.142017-12-07 19.04.16

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s