Koogikesed pistaatsia-frangipane ja vaarika-ganache’ga

Kuna mul Valrhona maasikamaitselist šokolaadi polnud, tegin hoopis vaarika-ganache‘i. Natuke maasikatoormoosi lisasin küll, aga see ei andnud õiget värvi ja kartsin konsistentsi ära rikkuda. Seega oli külmkuivatatud vaarikapulber kindlam valik! Sel koogikesel on tõesti maailma kõige imelisemad värvid. Ja kõik looduslikud :) Koogike tuleb supermagus: liivatainapõhi on magus, pistaatsia-frangipane on samuti magus pluss väga rikkalik ning muidugi ei jää neile alla ka vaarika-ganache. Kuigi viimasel ikka kergelt hapukas mekk :P Aga üle ühe koogikese korraga ilmselt süüa ei suudaks :P Ainuke asi, millega ma rahule ei jäänud, oli see, et rikkaliku täidise tõttu ei küpsenud mul põhjad korralikult läbi ja jäid natuke vormi põhja ja hiljem taldrikule kinni.

Idee siit.

6 tk (511 kcal/100 g)

2017-12-07 18.25.132017-12-07 18.28.11

Pistaatsia-muretainas

  • 120 g nisujahu
  • 20 g soolamata köögikombainis peeneks purustatud pistaatsiapähkleid
  • 40 g tuhksuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 70 g külma võid
  • 1 munakollane

Pane jahu, pistaatsiajahu, suhkur ja sool köögikombaini. Lõigu väikeste tükkidena juurde ka või. Töötle parmesanilaadseks puruks. Lisa munakollane ja töötle kiirelt ühtlaseks tainaks. Suru see võitatud pirukavormidesse ning pane need 30 minutiks külmikusse.

Pistaatsia-frangipane

  • 40 g toasooja võid
  • 40 g suhkrut
  • 40 g soolamata köögikombainis peeneks purustatud pistaatsiapähkleid
  • 1 muna

Vahusta koos või ja suhkur. Lisa pistaatsiajahu ja muna ning sega ühtlaseks kreemiks. Täida kreemiga pirukapõhjad ning küpseta neid 175-kraadises ahjus u 25 min. Jahuta.

Ganache

  • 100 g valget šokolaadi
  • 50 ml vahukoort
  • 7 g glükoosisiirupit
  • külmkuivatatud vaarikapulbrit

Haki valge šokolaad peenelt ning pane kaussi. Kuumuta vahukoor koos glükoosisiirupiga keemiseni ning vala šokolaadile. Lase 2 minutit seista ning sega siis keskelt alustades ringjate liigutustega ühtlaseks massiks. Lase veidi seista, kuni sel on pritsimiseks sobilik konsistents. Kaunista koogid meelepäraselt.

2017-12-07 18.24.43

 

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s