Piparkoogikohupiimavahuga täidetud šokolaadikorvikesed

Polnud ammu šokolaadi tempereerinud, nii et väga hea üllatus oli, et sellega üldse hakkama sain :D Tulemuseks magustoit, milles saad ümber oleva kausi ära süüa :P Alma piparkoogimaitseline kohupiimakreem on mu lemmik, nii et arvata on, et nautisin seda magustoitu väga. Kuna gaasipõletit meil pole, kõrvetas mees beseesid tikuga, mis pole just parim variant :P

Idee siit.

7 tk (278 kcal/100 g)

2017-12-09 14.41.02

Korvikesed:

  • 100 g tumedat šokolaadi

Tempereeri šokolaad: selleks ehita vesivann. Sulata 2/3 šokolaadi kogusest seda pidevalt segades kuni 50 kraadini. Eemalda pott koos tulelt ja sega sisse ülejäänud šokolaad. Sega šokolaadimassi kuni temperatuur on alanenud 27 kraadini, tõsta šokolaadipott vesivannile tagasi ja soojenda kuni 30 kraadini.

Määri silikoonist vormid seest šokolaadiga ja pane külmkappi tahenema.

Kreem:

  • 160 g Alma piparkoogimaitselist kohupiimakreemi
  • 1 spl kakao
  • 0,25 tl piparkoogimaitseainet
  • 100 ml vahukoort
  • 0,5 spl suhkrut

Sega kohupiim, kakao ja piparkoogimaitseaine ühtlaseks massiks. Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja sega kohupiimakreemiga ühtlaseks massiks ning pane külmkappi maitsestuma.

Besee:

  • 1 munavalge
  • 55 g suhkrut

Vahusta munavalge. Suhkrut hakka järk-järgult lisama alles siis, kui on tekkinud pehmed tipud. Vahusta kuni on tekkinud tugev vaht.

Eemalda šokolaadikorvikesed vormidest ja täida need kohupiimavahuga. Lõpetuseks lisa iga korvi otsa supilusikatäis beseed ja põleta gaasipõletiga selle tipud kuldseks.

2017-12-08 22.36.122017-12-09 14.40.55

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s