Šokolaadivahukook Nutella ja metspähklitega

Minu silikoonvormi kuju polnud selle retsepti jaoks eriti hea, sest šokolaadikook vajus liiga põhja ja jäi läbi šokolaadivahu näha :P Aga kui inetu välimus kõrvale jätta, siis jäin tulemusega rahule. Tekstuurilt ikka tõeliselt suus sulav elamus. Ja minu jaoks ka parajalt magus: vaht on piimašokolaadist ja ja sees olev šokolaadikook tumedast. Muidugi Nutella-ganache kallutab magustoidu pigem ikka väga magusa poole :P

Idee siit.

8 tk (431 kcal/100 g)

2017-12-08 22.17.07.jpg

Šokolaadikook metspähklitega

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 50 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 2 muna
  • 30 g metspähkleid (soovitatavalt röstitud)

Sulata šokolaad ja või vesivannil. Eemalda kastrul tulelt ja sega sisse suhkur. Lase veidi jahtuda ning lisa vispeldades ükshaaval munad. Vala tainas 18 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Haki pähklid ja raputa need koogile. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus u 15 minutit. Välja võttes peab see veidi toores välja nägema. Lase koogil jahtuda ning seejärel pane see külmikusse.

Nutella-ganache:

  • 150 g piimašokolaadi (panin 105 g piimašokolaadi ja ülejäänud tumedat)
  • 75 g Nutellat
  • 110 ml vahukoort
  • näpuotsatäis soola

Sulata šokolaad ja Nutella vesivannil. Eemalda kastrul tulelt. Aja vahukoor teises nõus keema ning vala šokolaadile. Sega kausi keskelt alustades ringjate liigutustega ühtlaseks läikivaks massiks. Lisa sool ning saumikserda vajadusel läbi.

Vala ganache koogile ning pane kook mõneks tunniks kuni üle öö külmikusse. Lõika sellest u 4,5 cm läbimõõduga koogikesed. Pane need tagasi külmikusse ja söö ülejäänud koogiriismed ära.

Piimašokolaadivaht:

  • 165 g piimašokolaadi (sellest 25 g oli mul tumedat šokolaadi)
  • 250 ml vahukoort

Sulata šokolaad vesivannil ja seejärel eemalda kastrul tulelt. Kuumuta 75 ml vahukoort keemiseni ning vala vähehaaval šokolaadile, ise samal ajal kausi keskelt alustades ringjate liigutustega segades. Tulemuseks peab olema ühtlane läikiv mass.

Vahusta ülejäänud 175 ml vahukoort pehmeks vahuks. Sega algul sisse vaid natuke šokolaadi ja seejärel ülejäänu. Tee seda ettevaatlikult, et mitte liialt õhku vahu sisse ajada.

Täida u 6 cm läbimõõduga silikoonvormid 2/3 ulatuses šokolaadivahuga. Seejärel pista vahu keskele enne välja lõigatud koogike. Ära seda liiga sügavale vajuta. Pane valmis koogid üle öö külmikusse.

Kaunista meelepäraselt.

2017-12-08 22.19.29

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Šokolaadivahukook Nutella ja metspähklitega

  1. Pingback: Nutella koogikesed | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s