Šokolaadi-iirisekommid ja granadilli-iirisekommid

Kodus oli natuke vahukoort üle, mis hakkas vanaks minema. Mida teeb Gerli? Leiab kiirelt retsepti, milles see ära kasutada :P Ammu olid juba ootel mitmed kommiretseptid, nii et nüüd proovisin järele kaks iirise oma. Kui neid võib nii nimetada. Granadilli omad keetsin veidi liiga kõvaks, šokolaadi omad olid pehmemad/nätskemad. Mulle meeldisid šokolaadikad rohkem, mees aga eelistas granadillikaid.

Ideed siit ja siit.

2017-12-15 18.13.58.jpg2017-12-15 18.10.00

Šokolaadi-iirisekommid

u 15 tk (405 kcal/100 g)

  • 60 g suhkrut
  • 25 g glükoosisiirupit
  • 50 ml vahukoort
  • 0,5 spl kakaopulbrit
  • meresoola

Kuumuta suhkrut, glükoosisiirupit, vahukoort ja kakaopulbrit kastrulis, ise samal ajal segades. Kui segu läheb keema, lõpeta segamine ja kuumuta 130 kuni 135 kraadini. Pehmema iirise saamiseks 120 kuni 125 kraadini.

Võta kastrul tulelt ja sega paar korda läbi, kuni segu hakkab paksenema. Vala segu väiksesse küpsetuspaberiga kaetud vormi. Ma kasutasin suvalist kapist leitud (sulatatud juustu) karpi. Raputa peale meresoola.

Lase pisut jahtuda ja lõika tükkideks. Ma hoidsin üle öö külmikus, nii et tükke oli veidi raskem lõigata. Pärast tükeldamist pane kommid mõneks tunniks kuni üle öö külmikusse.

Säilita komme õhukindlalt või pakenda need nt küpsetuspaberisse.

2017-12-15 18.14.18

Grandilli-iirisekommid

u 10 tk (315 kcal/100 g)

  • 50 ml vahukoort
  • 50 ml granadillimahla
  • 25 g glükoosisiirupit
  • 50 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola 

Kuumuta vahukoor, granadillimahl, glükoosisiirup, suhkur ja sool kastrulis keemiseni. Lase segul keskmisel kuumusel keeda, kuni selle temperatuur jõuab umbes 120 kraadini. Vahepeal võid segada.

Vala segu väiksesse küpsetuspaberiga kaetud vormi ja lase sel üle öö toatemperatuuril seista. Ma panin külmikusse, mis oli ilmselt viga, sest segu muutus väga väga kõvaks.

Tükelda meelepärase kujuga kommideks ja pakenda ükshaaval nt küpsetuspaberisse.

2017-12-15 18.10.07

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s