Jõulu-brownie

Brownie, mille küpsetasin efekti pärast, mitte maitseelamuse. Olen analoogset brownie‘t juba varemgi küpsetanud, aga need kuused nägid lihtsalt liiga ägedad välja, et mitte proovida. Ka seekord tundus mulle, et brownie küpses pisut üle :( Kattena kasutasin tuhksuhkruglasuuri asemel lihtsalt sulatatud tumedat šokolaadi.

Idee siit.

505 kcal/100 g

2017-12-16 16.35.35.jpg

  • 200 g võid
  • 200 g head tumedat šokolaadi (kasutasin 70-protsendilist)
  • 125 g nisujahu
  • 3 muna
  • 260 g suhkrut
  • 1/3 tl soola

Katteks:

  • u 75 g tumedat šokolaadi
  • u 30 g purustatud pistaatsiapähkleid

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

Sulata või kastrulis. Haki šokolaad ja sega see kohe või hulka ja lase sulada. Jahuta pisut.

Vispelda jahu, munad, suhkur ja sool õhuliseks ning kalla jao kaupa, kogu aeg segades šokolaadisegu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 30 cm x 20 cm koogivormi ja küpseta umbes 18 min kuni 20 min. Mina kasutasin 25 cm x 25 cm vormi ja küpsetasin 20 min. Jahuta ja pane üleöö külmikusse.

Lõika koogist kuusekujulised tükid. Ma lõikasin järelejäänud koogist veel ka väiksemaid kujundeid. Sulata šokolaad ja määri seda igale tükile. Raputa peale pistaatsiapähkleid ja kaunista meelepäraselt.

2017-12-16 16.38.302017-12-16 16.36.25

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s