Kartuli-lehtpeedipada kikerhernestega

Mõnus vegan-roog, mida serveerisin siiski hapukoorega :P Kikerherneid polnud nii ammu söönud, et need tekitasid mus erilist vaimustust.

Idee siit.

kuuele (57 kcal/100 g)

2017-12-20 19.12.11.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 190 g sibulat
  • 350 g porgandit
  • 2 ½ tl soola
  • 400 g lehtpeeti või spinatit
  • 620 g kartuleid
  • 500 ml kuuma vett
  • 400 g purk kikerherneid (kurnatult 240 g)
  • 1,5 tl suhkrut
  • 1,5 tl sidrunimahla

Aja paksema põhjaga potis õli kuumaks. Lisa viiludeks hakitud sibulad. Prae minut-paar. Lisa õhukesteks ratasteks lõigatud porgandid ja teelusikatäis soola. Sega ja prae paar minutit. Lõika lehtpeedilt rootsud välja ja haki need õhukesteks. Lisa hakitud rootsud hautisele. Hauta paar minutit. Lisa tükikesteks lõigatud kartul, ülejäänud ribadeks hakitud lehtpeet, ülejäänud sool (1 ½ tl) ja kuum vesi. Sega õrnalt läbi ja hauta kaane all 15 minutit (mul kulus 25 min). Kurna kikerherned ja lisa hautisele. Sega, maitse ja lisa vajadusel soola, suhkrut ja/või sidrunimahla. Võta pott tulelt. Serveeri näiteks natukese hapukoore ja rukkileivaga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s