Sametkrõbedad juustupulgad

Panin esimesele portsule liiga palju juustutäidist, nii et pulgad ei tulnud üldse krõbedad ja vajusid plaadile laiaks. Teise laari tegin sinepiga ja need tulid juba õigemad! Kuna tainas on väga pehme ja kleepuv, tuleb selle rullimisel tuleb kindlasti rohkelt jahu kasutada.

Idee siit.

1,5 plaaditäit

2017-12-21 14.01.20.jpg

  • 80 g nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 200 g võid
  • 1 dl meelepärast õlu (kasutan porterit)
  • katteks riivitud parmesani; sinepit; suhkrut ja kaneeli

Sega omavahel kokku jahu ja sool, lisa pehme või ja õlu ning sõtku tainas ühtlaseks. Saad siidise taina. Pane see pooleks tunniks külmkappi puhkama, siis on see lihtsalt rullitav.

Rulli tainas jahusel laual lahti, lõika nii mitmeks võrdseks osaks, kui palju erinevaid lisandeid soovid kasutada. Raputa lahtirullitud tainale nt riivitud juustu või määri see sinepiga.

Seejärel lapi tainaplaat kolmeks kokku ja rulli uuesti iga plaat lahti umbes 0,5 cm paksuseks.

Lõika tainast ribad (u 20 cm pikad), keera neile vint peale ja aseta ahjuplaadile.

Küpseta 200-kraadises ahjus 10 min kuni 15 minutit, kuni pulgakesed on kaunilt kuldsed.

2017-12-21 14.15.28

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s