Pastinaagisupp

Kreemine ja mahedamaitseline supp, mille muudab erilisemaks krutoonide, peekoni ja sinihallitusjuustu puiste.

Idee siit.

neljale (ilma saiapuisteta 74 kcal/100 g)

2017-12-22 18.16.55.jpg

  • 200 g sibulat
  • 1 porru, valge osa (100 g)
  • 10 g küüslauku
  • 525 g pastinaaki
  • 35 g võid
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 150 ml vahukoort
  • soola-pipart

Peale puistamiseks

  • 120 g peekonit
  • 100 g sinihallitusjuustu
  • 4 saiaviilu (80 g)

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Haki sibul, porru, küüslauk ja pastinaak. Pane või potti ja prae selles sibul, porru ja küüslauk pehmeks ning klaasjaks. Lisa pastinaak ja puljong, lase supil podiseda u 20 minutit. Seni valmista puru.

Haki peekon ja prae krõmpsuks. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja pudista selle peale hallitusjuust ja saiaviilud ning puista peale peekon. Sega kõik hoolikalt läbi ja pane ahju 4 minutiks. Võta välja, sega hoolikalt läbi ja pane tagasi ahju veel 4 minutiks. Võta ahjust ja jäta ootele.

Kui pastinaak on pehmeks keenud, siis püreesta supp, lisa vahukoor ja maitsesta soola-pipraga.

Serveeri ahjust võetud saia, peekoni ja juustu puistega.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s