Šokolaadi-õlletort konjakikreemiga

Vegan-tort, mille valmistasin mitte-veganina :P Retsept tundus mulle kohe suhteliselt vigane. Minu kook ei näe üldse välja nagu ajakirja pildil. Nimelt on põhjad liiga paksud, vahukoort oli vahele määrimiseks/katmiseks liiga vähe ning võikreemi samas jällegi liiga palju. Oeh… Seega sai kook kuivemapoolne. Vegan-põhjad meenutasid Vegan restos saadud kooke ehk olid kergelt nätsked/kleepuvad, kuid mind see ei häirinud. Kõik kihid koos süües olid head, aga põhjad olid lihtsalt liiga paksud ja kook polnud mu jaoks küllalt mahlane.

Ajakirjast “Vegan”.

392 kcal/100 g

2017-12-21 17.37.54.jpg2017-12-22 18.51.34.jpg

Põhi:

  • 250 g nisujahu
  • 100 g kakaopulbrit
  • 140 g suhkrut
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 1/3 tl soola
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 120 g rapsiõli
  • 470 ml (külmas seisnud) tumedat õlut

Valge kreem:

  • 200 ml vahukoort
  • 55 g tuhksuhkrut
  • 3 tl sidrunimahla

Konjakikreem:

  • 190 g margariini (kasutasin võid)
  • 250 g tuhksuhkrut
  • 3 tl konjakit
  • 1 tl kakaopulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut

Pane ahi 180 kraadi peale kuumenema. Kata kahe ühesuuruse lahtikäiva koogivormi põhjad küpsetuspaberiga ja määri ääred õliga. Sobivad 26 cm ja 28 cm diameetriga vormid. Mina soovitaksin esimest, et saada kõrgem kook.

Sega põhja jaoks kuivained põhjalikult läbi. Lisa õli ja õlu ning sega kiirete liigutustega tainas läbi. Õlu ja küpsetuspulber hakkavad reageerima, mistõttu on oluline, et tainast ei segata üle ja et tainas ei seisaks toasoojas (ega külmikus) enne ahju minekut rohkem kui mõni minut.

Jaga tainas kahte vormi ja pane kohe eelkuumutatud ahju. Küpseta ahjus 25 min kuni 35 minutit. Aeg võib varieeruda koogivormide suurusest ja ahju eripäradest. Kontrolli küpsust tikuga.

Vahusta valge keemi koostisosad korralikult vahtu.

Lase põhjadel korralikult maha jahtuda. Aseta üks põhjadest tordialusele ja määri sellele suurem osa valgest kreemist. Aseta valge kreemi peale teine põhi. Määri ääred ja pealmine osa õrnalt kreemiga kokku.

Vahuta konjakikreemi koostisosad. Pane konjakikreem pritskotti endale meelepärase otsikuga ja kaunista tort pealt nt kreemililledega. Ma katsin terve koogi, sest võikreemi oli nii palju.

Võid tordile enne serveerimist puuvilju lisada: pirn, pirnõun, vaarikad, banaan sobivad hästi. Kaunistamiseks sobivad hästi pähklipuru, šokolaadipuru, nonparellid.

2017-12-21 17.38.02

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s