Purkitehtud boršipõhi

Ma pole suur hoidistevalmistaja. Okei, tegelikult ei ole ma peale kõrvitsapüree midagi purki pannud :P Nii et huvitav oli nüüd suurem kogus boršipõhja valmistada ja tunda rõõmu faktist, et saan seda imelist suppi mitmeid kordi süüa! Suurema osa supist sõime tegelikult kohe ära, kuid üks purk sai ka siiski külma pandud. Lahjendamiseks kasutasime lihtsat 1:1 suhet. Ja tulemuseks oli äkki isegi mu elu parim borš?

Idee siit.

u 3 l (supipõhi 87 kcal/100 g; veega pooleks lahjendatult 43 kcal/100 g)

2017-12-26 18.47.29.jpg2017-12-26 18.25.04

  • 555 g peeti
  • 480 g porgandit
  • 460 g sibulat
  • 1115 g värsket kapsast (hapukapsaborši puhul hapukapsast)
  • 100 g õli
  • 200 g tomatipastat
  • 2,5 spl soola
  • 90 g suhkrut
  • 3 loorberilehte
  • 10 musta pipra tera
  • 75 ml veiniäädikat (võid kasutada ka kanget 30-protsendilist äädikat, seda lisa 1,5 spl)
  • 15 g värsket hakitud tilli

Koori peet, porgand ja sibul.

Ribasta kapsas. Haki sibul ja riivi peet ja porgand jämeda riiviga. Kuumuta suure poti põhjas õli ja prae keskmisel kuumusel õli sees läbi sibul, porgand ja peet. Kalla siis juurde kapsas koos tomatipasta, soola, suhkru, loorberilehtede ja piprateradega. Hauta vaiksel kuumusel paarkümmend minutit. Sega aeg-ajalt. Viimasena lisa äädikas ja hakitud till. Kuumuta veel mõned minutid. Kontrolli, et köögiviljad oleksid parajalt pehmed. Kontrolli ka maitseid. Vajadusel lisa soola, suhkrut või äädikat, et maitse paika saaks.

Tõsta valmis boršipõhi steriliseeritud (kuumuta purke ja purgikaasi 15 minutit ahjus 80 kraadi juures) purkidesse ja kaaneta kohe. Suppi valmistades lisa boršipõhjale vett, soovi korral liha ja serveerides lisa hapukoort ja värskeid ürte.

2017-12-26 18.51.562017-12-26 18.56.56

 

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s