Küpsetamata pähklibatoonid tumeda šokolaadiga

Korralik energiaamps, mis koosnebki peamiselt vaid pähklitest. Sekka pisut siirupit, et asja magusamaks muuta ja seda koos hoida. Tulemuseks parajalt kleepuv amps, mis on parajalt tervislik!

Idee Instagramist.

u 16 tk (540 kcal/100 g)

2017-12-27 15.30.332017-12-27 15.32.43

  • 280 g terveid mandleid
  • 110 g jämedalt hakitud India pähkleid
  • 85 g jämedalt hakitud metspähkleid
  • 10 g neljaviljakrõbuskeid
  • 1 spl linaseemneid
  • 175 g mett
  • 115 g suhkrusiirupit
  • 3/4 tl meresoola
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 175 g tumedat šokolaadi

Sega suures kausis mandlid, India pähklid, metspähklid, neljaviljakrõbuskid ja linaseemned.

Kuumuta kastrulis keskmisel kuumusel mett, siirupit, meresoola ja vanillisuhkrut kuni segu temperatuur on 126 kraadi. Vala kohe pähklisegule. Sega hoolega, kuni kõik koostisosad on omavahel segunenud. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ja õliga määritud 25 cm x 25 cm vormi ja pane 20 minutiks külmikusse tahenema.

Seejärel lõika meelepärase suurusega tükkideks.

Sulata šokolaad ning kasta batoonid sinna sisse. Võid šokolaadi ka batoonide peale niristada. Pane külmikusse tahenema.

2017-12-27 15.30.21

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s