Kartulitamp verikäkiga

Enamasti mul kartulipuder ei õnnestu, sest koonerdan rasvaga. Seekord end väga tagasi ei hoidnud. Okei, võikogust pisut vähendasin, sest oli kirjas, et ka nii peaks maitsev roog tulema. Tuligi. Aga ikkagi soovitas kogu või sisse pista :P Parimad ampsud on need, kuhu satuvad krõbedad verikäkitükid. Jällegi ideaalne pühadetoit, kõrvale vaja vaid seapraad valmistada :P

Idee siit.

kuuele (167 kcal/100 g)

2017-12-30 17.25.54.jpg

  • 1,5 kg kartuleid
  • soola
  • 2 spl oliiviõli
  • 450 g verikäkki (mul oli 440 g)
  • 1,5 dl piima
  • 1,5 dl vahukoort
  • 225 g võid (panin 150 g)
  • pipart

Koori kartulid, lõika suurteks tükkideks ja pane potti. Maitsesta keeduvesi soolaga ja keeda kartulid pehmeks. Kurna.

Samal ajal kuumuta praepannil õli. Lisa kuubikuteks lõigatud verikäkk ja prae käkikuubikud krõbedaks.

Kuumuta potis piim, vahukoor ja või. Tambi kartulid potis pudruks. Klopi vähehaaval juurde kuum piima-koore-võisegu ja sega hoolega, kuni saad ühtlase kartulipudru. Maitsesta soola-pipraga, sega juurde krõbedad verikäkikuubikud ja serveeri kohe.

2017-12-30 17.40.28

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s