Pikalt küpsenud seapraad

Algretseptis oli kasutatud kondiga tükki, aga kuna mul sellist leida ei õnnestunud, tegin õhtusöögi kondita tükist. Seega kulus mul ka tunduvalt vähem aega. Kui tavaliselt on maitsekas vaid liha pealispind, siis selle retsepti puhul imenduvad maitsed tõeliselt hästi ka liha sisse. Küpsemisaeg ju pikk ja rasvakihti tehtud lõiked aitavad ka. Ideaalne pühadetoit!

Idee siit.

kuuele (304 kcal/100 g)

2017-12-29 20.17.54.jpg

  • u 2 kg sea abaliha (naha, rasva ja kondiga tükk; mul oli 1,3 kg kondita liha)
  • u 1 spl meresoola
  • u 1 tl tšillihelbeid
  • pipart
  • peotäis kuivatatud punet
  • 2 dl vett

Lõika liha rasvakihi sisse ruudustik. Hõõru liha soolaga kokku, puista peale tšillihelbed, pipar ja pune. Tõsta liha kaanega suletavasse ahjupotti nahk ja rasv pealpool (rasv sulab ja imbub nii lihasse) ning kalla potti ka u 2 dl vett, et liha ei hakkaks kuivama.

Küpseta liha seni, kuni liha tuleb kondi küljest kergelt lahti ja lihakiud eralduvad üksteisest kahvliga tõmmates. 2 kg tüki puhul kulub selleks 160-kraadises ahjus aega umbes 4 h 45 minutit. Väiksema tüki puhul läheb veidi vähem aega ning suuremat tükki küpsetades varu aega üle viie tunni. Mul kulus u 2,5 h.

2017-12-29 17.17.042017-12-30 17.40.28.jpg

This entry was posted in soolane and tagged . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s