Rukkipõhjal porru-juustupirukas ehk kolme laugu quiche

Mahlane ja mahe pirukas.

Idee siit.

212 kcal/100 g

2017-12-31 19.07.46.jpg

Põhi:

  • 150 g rukkijahu
  • 70 g võid
  • 1 tl soola
  • 2 spl jääkülma vett

Täidis:

  • 350 g porrulauku (mul oli 330 g)
  • 2 spl võid
  • soola, pipart
  • 10 g küüslauku
  • 5 g värsket tilli
  • 20 g värsket murulauku (kasutasin rohelist sibulat)
  • 100 g juustu
  • 3 muna
  • 200 g keefirit
  • 100 g maitserohelisega toorjuustu

Põhja jaoks näpi võitükid jahuga ühtlaseks, lisa sool ning lusikakaupa vett, kuni tainas kokku hakkab. Suru 28 cm läbimõõduga võiga määritud pirukavormi ning lase pool tunnikest jahedas puhata. Eelküpseta pirukapõhja 200 kraadi juures umbes 10 minutit.

Täidiseks viiluta porru ning prae võis kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa porrule peenelt hakitud küüslauk ning tõsta pann tulelt. Haki till ja murulauk ning riivi juust. Klopi kausis lahti munad, lisa keefir, toasoe toorjuust ning hakitud murulauk ja till. Maitsesta soola ja pipraga. Jaota porrulauk eelküpsetatud pirukapõhjale, vala peale täidis, raputa peale riivjuust ning veidi pipart. Küpseta pirukat 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni täidis on hüübinud ning pirukas pealt helekuldne. Naudi kas soojalt või jahtunult.

2017-12-31 16.05.302017-12-31 17.49.16

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s