Läätsesupp kookospiima ja karamelliseeritud peekoniga

Mõnus kosutav ja seest soojendav paks supp, mida ma ei püreestanud, sest tekstuur oli niigi suhteliselt püreene. Punased läätsed keevad ju nii pehmeks. Peekoniga panin pange, sest valmistasin seda ahjuplaadil ehk see ei tahtnud üldse pruunistuda. Hoidsin siis kauem ja pool plaaditäit sain lõpuks ära visata, sest mu ahi kõrvestas tagumised ära (samas kui eesmised ikka veel roosad olid). Tüüpiline. Aga supp sai nii hea, et meeldis mehelegi ja ema kiitis taevani.

Idee siit.

kuuele (ilma peekonita 73 kcal/100 g)

20180103_184746.jpg

  • 115 g sibulat
  • 195 g punast paprikat
  • 1/2 punast tšillikauna
  • 5 g hakitud ingverit
  • 15 g hakitud küüslauku
  • 110 g porgandit
  • 1 spl oliiviõli
  • 2 (kuhjaga) tl meelepärast karripulbrit (nt Garam Masala)
  • 400 g purustatud tomateid
  • 400 g lahjat kookospiima
  • 1,5 liitrit kanapuljongit (panin 1,4 l)
  • 360 g punaseid läätsesid

Karamelliseeritud peekon:

  • umbes 150 g peekonit viiludena (kasutan Ameerika peekonit)
  • 1 spl siirupit

Haki sibul, paprika, tšilli, ingver ja küüslauk peeneks. Koori porgandid ning riivi jämeda riiviga. Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa sibulad ja prae kuni nad klaasjaks muutuvad. Lisa riivitud porgandid, hakitud paprika ja tšilli ning kuumuta veel mõni minut kuni köögiviljad pehmeks hakkavad muutuma. Lisa karripulber, hakitud ingver ja küüslauk ning kuumuta pidevalt segades veel paar minutit.

Vala peale purustatud tomatid ning hauta veel paar minutit. Lõpuks vala peale kookospiim, kanapuljong ja külma veel all loputatud läätsed. Lase keema tõusta, seejärel alanda kuumust ja hauta tasasel tulel paarkümmend minutit või kuni läätsed täiesti pehmeks on keenud.

Samal ajal saad ette valmistada peekoni. Kuumuta ahi 200 kraadini.

Pintselda peekoniribad mõlemalt poolt siirupiga kokku. Tõsta peekoniribad grillrestile ning küpseta ahjus 10 min kuni 15 minutit või seni kuni nad tumepruuniks ja krõbedaks muutuvad. Grillresti alla aseta kindlasti mingisugune ahjuplaat või anum, et peekonist eralduv rasv ahju põhjale ei tilguks. Tõsta peekoniribad ahjust välja ning jäta jahtuma.

Kui läätsed on pehmeks keenud, siis tõsta supp tulelt ning vajadusel maitsesta meresoolaga.

Soovi korral püreesta supp saumiksriga ja serveeri hakitud või murtud peekoniga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s