Vaarikavahukoogid lagritsaga

Kasutasin teisi silikoonvorme ja tegin pool kogust. Põhjamaterjali jäi väheks, nii et väiksesse vormi tehtud koogikesed katsin alt suht hooletult. Aga kui vormi suuruse probleemid välja arvata, siis oli kõik imeline. Maja Vase on mu täielik nr 1 toidublogija ja ma ei pea ta retseptides kunagi pettuma. Ja need koogikesed on ühed parimad. Sees on suus sulavalt pehme vaarika-mousse ja üllatav lagritsa-ganache ning katteks vaarikaga maitsestatud valge šokolaad.

Idee siit.

u 9 tk (385 kcal/100 g)

2018-01-04 17.30.162018-01-04 17.31.56.jpg

Vaarika-mousse

  • 2,5 želatiinilehte
  • 40 g vaarikaid
  • 40 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 10 ml sidrunimahla
  • 100 ml vahukoort
  • 100 ml Kreeka jogurtit

Pane želatiin külma vette paisuma. Kuumuta vaarikad, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunimahl keemiseni. Pigista želatiinist üleliigne vesi välja ja sega želatiin kuuma vaarikamassi sisse. Aja segu läbi sõela ja lase toasoojani jahtuda.

Vahusta vahukoor eraldi nõus pehmeks vahuks. Sega Kreeka jogurt toasooja vaarikapüreesse ning viimasena sega ettevaatlikult sisse vahukoor.

Täida silikoonvormide pesad nii, et neisse jääks u 0,5 cm vaba ruumi lagritsa-ganache‘i jaoks. Algretseptis oli kasutatud piklikke 13 cm x 2,5 cm vorme, ma kasutasin 6 cm ja 3 cm läbimõõduga ringikujulisi. Pane vaht vähemalt 3 tunniks külmikusse.

Põhi

  • 30 g valget šokolaadi
  • 10 g neljaviljakrõbuskeid
  • 1 spl külmkuivatatud vaarikajahu
  • 0,5 tl lagritsapulbrit
  • näpuotsatäis soola

Sulata šokolaad vesivannil. Purusta neljaviljakrõbuskid jämedalt ja sega šokolaadi sisse. Maitsesta segu vaarikajahu, lagritsapulbri ja soolaga. Ma töötlesin segu köögikombainiga läbi, et see paremini rullitav oleks.

Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel u 3 mm paksuseks. Pane korraks külmikusse, et šokolaad tahkuks. Lõika välja silikoonivormile sobiva suurusega põhjad.

Lagritsa-ganache

  • 60 g valget šokolaadi
  • 15 ml vahukoort
  • 15 g glükoosisiirupit
  • 1 tl lagritsapulbrit

Sulata šokolaad vesivannil. Aja vahukoor ja siirup kastrulis keema ning vala šokolaadile. Hakka kausi keskelt segama, kuna saad ilusa siidise ja läikiva ganache‘i. Soovi korral saumikserda läbi. Maitsesta ganache‘i lagritsapulbriga ning täida sellega silikoonvormid (ehk pane ganache vaarikavahu peale). Aseta lagritsa-ganache‘le koogikese põhi. Pane maiused tagasi sügavkülma, eelistatavalt üleöö.

Vaarikakate

  • 150 g valget šokolaadi
  • 15 g rapsiõli
  • 1 spl külmkuivatatud vaarikajahu

Sulata šokolaad vesivannil. Sega sisse õli ja vaarikajahu. Kata külmunud koogid vaarikašokolaadiga. Lase üleliigsel šokolaadil maha voolata.

Lase kookidel enne serveerimist külmikus üles sulada.

2018-01-04 17.29.362018-01-04 17.30.32

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Vaarikavahukoogid lagritsaga

  1. Pingback: Granadillikoogikesed piimašokolaadi ja metspähklitega | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s