Piparkoogine kirju koer

Tundsin, et siin retseptis jäi pisut võist ja/või kondenspiimast puudu, sest mass ei tahtnud mul küllalt hästi kokku hakata ja kippus murenema. Seega ei tulnud ka viilud ideaalsed. Aga maitse meeldis. Algul kartsin, et koer tuleb liiga magus, aga ostetud vanillisefiir oli mõnusa hapuka alatooniga, nii et sobis sinna ideaalselt. Sõin kolm tükki korraga, kuigi oleks tahtnud süüa vaid ühe :D

Idee siit.

453 kcal/100 g

2018-01-10 18.18.32.jpg

  • 350 g piparkooke
  • 150 g võid
  • 100 g piimašokolaadi
  • 100 g sefiiri
  • 50 g kondenspiima

Purusta küpsised korralikult peeneks. Pane või ja šokolaaditükid potti ning sulata keskmisel kuumusel ühtlaseks seguks. Seejärel vala segu piparkoogipuru hulka. Sega ning lisa siis eelnevalt käte vahel murendatud sefiir ja kondenspiim. Sega korralikult ühtlaseks massiks. Laota koogimass toidukilele ning vormi käte vahel pikaks n-ö vorstiks. Paki seejärel segu toidukilesse ja pane külmkappi tahenema vähemalt tunnikeseks. Mul seisis see üle öö.

2018-01-10 18.12.302018-01-10 18.18.43

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s